GenesisAI
e-Arşiv Çözümü
Firmaların kağıt ortamında düzenlemiş oldukları faturaların, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) belirlediği şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza edilmesi hizmetidir. e-Fatura kapsamı dışında kalan firma ve nihai tüketicilere fatura kesilmesine imkan sağlayan bu uygulama sayesinde hızlı ve tasarruflu iletim sağlanabilmektedir.
e-Arşiv Hizmeti “e-Arşiv Saklama Hizmeti” de dahil olarak sunulmaktadır. Ayrıca saklama hizmeti satın alınmasına gerek yoktur.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun GenesisAI e-Arşiv Fatura kullanımı, işletmeler için yasal uyumluluk sağlamakla kalmaz, aynı zamanda pazarlama stratejilerini güçlendirerek müşterilere güven veren bir dijital çözüm sunar.
Müşterilerimiz
Başarı Hikayeleri
İki yıldır birlikte çalışıyoruz ve çok teşekkür ediyorum. GAI tüm görevler için tam sorumluluk alıyor ve kaliteli iş çıkarıyor. Yetkin çalışanları, profesyonelliği, disiplini ve güçlü bir takım ruhu var.
Aydın Yılmaz
Üç yıllık bir ortaklığın sonucunda kusursuz hizmet için ekibe minnettarım. Bu şirketi herkese gönülden tavsiye ediyorum. Gelecekte de işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyorum.
Hilal Baladan
Yüksek görev seviyeniz ve her durumda yardım etme arzunuz için minnettarız! Şirket, yetkinlik ve verimliliği bünyesinde barındırmaktadır. Verimli ve uzun vadeli bir işbirliği için sabırsızlanıyoruz! Teşekkür ederiz!
Selim Akçadağ
1.000 Kontör
10 Yıl Saklama Dahil
- 5 Yıl Geçerli
- Kurulum Ücreti Yok
- Özel Destek
- 24 saatte Aktivasyon
5.000 Kontör
10 Yıl Saklama Dahil
- 5 Yıl Geçerli
- Kurulum Ücreti Yok
- Özel Destek
- 24 Satte Aktivasyon
Etik Fiyatlandırma Taahhütü (*)
Genesis, tartışmasız hiçbir ad altında güncelleme veya ek ücret talep etmeden, sabit paket ücretleri ile hizmet vermektedir.
SIK SORULAN SORULAR
E-Arşiv Fatura Nedir?
e-Arşiv Fatura, Gelir İdaresi Daire Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara uygun olarak, e-Fatura mükellefi olmayan gerçek ve tüzel kişilere düzenlenen, oluşturulması, muhafazası, ibrazı ve raporlaması elektronik ortamda yapılan faturadır. Hukuki açıdan, elektronik fatura kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir
E-Arşiv Faturası ve E-Fatura arasındaki farklar nelerdir?
e-Fatura ve e-Arşiv Fatura, elektronik ortamda gönderilen fatura olup bazı temel farklılıklara sahiptir. e-Fatura, e-Fatura mükellefi olan şirketler arasında elektronik ortamda fatura gönderilip alınmasını sağlar. Yani e-Fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflere e-Fatura gönderimi yapılamaz. Ayrıca E-Fatura’da gönderilen her fatura önce GİB’e iletilir, ardından alıcıya iletilmek üzere e-Fatura sistemine gönderilir.
E-Arşiv kullanmak için E-Fatura kullanıcısı olmak zorunlu mudur?
E-Arşiv kullanabilmek için E-Fatura kullanıcısı olmak zorunludur.
e-Arşiv Fatura’ya geçtikten sonra kağıt fatura kullanılabilir mi?
E-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş yapıldıktan sonra kağıt fatura kullanılmamalıdır. 509 Sıra Nolu VUK Genel Tebliğinin VIII. Diğer Hususlar maddesinde yer alan mücbir sebepler dahilinde e-belge uygulamalarına dahil olan mükellefler uygulamaya dahil oldukları 7. günün sonuna kadar söz konusu belgeleri kağıt ortamda düzenleyebilirler. Ancak aynı işlem için e-belge ve kağıt ortamdaki belgelerinden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir.
Hangi firmalara E-Arşiv Fatura gönderilebilir?
e-Fatura mükellefi olmayan tüm kurum yada kişiler e-Arşiv Fatura mükellefi konumundadır. Bu kurum ya da kişilere e-Arşiv Fatura kesilmelidir.
E-Arşiv Fatura kullanım avantajları nelerdir?
Öncelikle dijital ortamda arşivlendiğinden arşiv yükünden kurtulursunuz. Matbaa ve basım maliyetlerinden kurtulursunuz. Faturalarınızın dilediğiniz zaman excel raporunu ya da pdf çıktılarını alabilir, anlık olarak faturalarınıza ulaşabilirsiniz. e-mail ortamında gönderim sayesinde posta masrafından da kurtulursunuz.
Kimler E-Arşiv Fatura mükellefidir?
e-Fatura mükellefi olmayan tüm kurum ya da kişiler e-Arşiv Fatura mükellefi konumundadır. Bu kurum ya da kişilere e-Arşiv Fatura kesilmelidir.
E-Arşiv Fatura kaç gün geriye kesilebilir?
Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün içerisinde düzenlenmelidir.
E-Arşiv Fatura nasıl gönderilir?
Elektronik ortamda e-mail olarak ya da kağıt olarak gönderilebilmektedir. Ayrıca SMS ile gönderim seçeneği de mevcuttur.
E-Arşiv Fatura kullanmak için e-Fatura kullanıcısı olmak zorunlu mu?
Evet, e-Arşiv Fatura kullanabilmek için E-Fatura kullanıcısı olmak zorunludur. 5000-30.000 faturalarının gib portalından kesilmesi durumunda e-Fatura mükellefiyeti aranmamaktadır. Özel entegratörle çalışmak istemeniz durumunda e-Fatura’ya da geçiş zorunludur.
E-Arşiv Fatura sevk İrsaliyesi yerine geçer mi?
Belge üzerinde düzenleme tarihinin yanında saat ve dakikasının yer alması, \”İrsaliye yerine geçer\” ibaresinin eklenmesi ve malın teslimi anında düzenlenmesi koşuluyla e-Arşiv Fatura, sevk irsaliyesi yerine geçer. Ek olarak matbu çıktısının satıcı ya da yetkili tarafından imzalanması gerekmektedir. Bu tür durumlarda ayrıca e-İrsaliye düzenlenmesine gerek yoktur.